Welke energiebesparende maatregelen heb jij getroffen?

In navolging van het Klimaatakkoord, bereikt in Parijs, heeft de Nederlandse regering de informatieplicht energiebesparing op de Energieagenda gezet. Per 1 juli 2019 moeten binnen bedrijven en instellingen die vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas (equivalent) per jaar verbruiken zodoende energiebesparende maatregelen getroffen zijn.

‘Voldoe jij al aan de informatieplicht energiebesparing?’

Energiemanagement is zo’n energiebesparende maatregel. Het omvat namelijk alle activiteiten die een bedrijf ontplooit om de energiehuishouding van een installatie zo efficiënt mogelijk te houden. Energiemanagement is eenvoudig toe te passen. Het enige wat je nodig hebt, zijn energiemeters (kWh meters en poweranalysers) en een energie monitoring tool.

De SKD-Byte is een monitoring tool die toe te passen is voor eenvoudige energiemonitoring. Met behulp van de SKD-Byte wordt data van meters uitgelezen en direct gepresenteerd in een lokaal toegankelijke webpagina. Dit levert op lange termijn nieuwe inzichten en een positief rendement op.


Controlin helpt je graag met energieverbruik monitoren, oftewel het besparen van energie en het omlaag brengen van je energiekosten. Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen op het gebied van energiemanagement?

Lees hier de blog ‘Wat is energiemanagement?’ en kom alles te weten over dit voorbeeld van energiebesparende maatregelen.

Orders en aanvragen sales@controlin.nl

keyboard_arrow_up Geef je mening