We brengen graag een aantal Ex verlichtingsarmaturen aan het licht

Ons assortiment explosieveilige producten bestaat voor een groot deel uit verlichtingsarmaturen. Wat alle Ex verlichtingsarmaturen gemeen hebben, is dat ze voldoen aan de hoge emissie-eisen. Maar diezelfde Ex verlichtingsarmaturen zijn er in allerlei soorten en maten; er is dus voor iedere situatie wel een optie. In dit speciale nieuwsitem laten we daarom een licht schijnen op een aantal van deze opties. Bovendien is onderaan de pagina een whitepaper genaamd ‘Tl of led voor een Ex-omgeving?’ aan te vragen.

‘High efficiency’ FNLED Zone 2 Ex verlichtingsarmaturen

Dit armatuur is uitsluitend geschikt voor gebruik in Zone 2 & 22. Oftewel: voor binnen- en buitengebruik in omgevingen waar standaard verlichtingsproducten niet geschikt zijn en water en stof kunnen binnendringen. Het is daarmee een mooie aanvulling op de tl-armaturen uit de FN-serie (Zone 2 & 21-22) en de led-armaturen uit de FELED-serie (Zone 1-2 & 21-22).

De FNLED heeft dezelfde bouwvorm en accessoires als de zojuist benoemde armaturen. Hierdoor is vervanging eenvoudiger te realiseren. Bovendien kan dankzij de toegankelijkheid met behulp van een inbussleutel of schroevendraaier sneller onderhoud plaatsvinden. Maar er zijn meer voordelen:

– Vermindert het glare effect dankzij de optie voor indirecte verlichting
– Robuust dankzij de IP66-IK10 behuizing
– Hogere efficiëntie tot 117 Lumen per Watt
– Langere levensduur
– Grotere lichtoutput tussen 1900 en 7200 Lumen
– Verbeterde led-prestaties
– Maximale corrosiebestendigheid
– Met of zonder noodaccu

De FELED heeft de juiste ‘temperature’

De FELED is in veel opzichten vergelijkbaar met de FNLED. Net als de FNLED is ook dit armatuur zowel binnen als buiten toe te passen in omgevingen waar standaard verlichtingsproducten niet geschikt zijn en water en stof kunnen binnendringen. Ook geldt voor de FELED dat vervanging en onderhoud eenvoudiger te realiseren zijn dankzij de eenduidigheid met de voorgangers als het gaat om bouwvorm en accessoires. Maar dankzij de volgende voordelen blijft het daar niet bij:

– Vermindert het glare effect dankzij de optie voor indirecte verlichting
– Robuust dankzij de IP66-IK10 behuizing
– Hogere efficiëntie tot 106 Lumen per Watt
– Langere levensduur van 60.000+ uur
– Grotere lichtoutput tussen 1600 tot 7200 Lumen
– Verbeterde led-prestaties
– Maximale corrosiebestendigheid
– Met of zonder noodaccu

Areamasters in de schijnwerpers

Tot slot een serie schijnwerpers, oftewel floodlights. De Areamaster-serie biedt een volledig pakket aan mogelijkheden. Deze serie bestaat uit armaturen die zowel toepasbaar zijn in Zone 1-, als Zone 2-toepassingen. En met een lichtoutput variërend van 9.000lm tot 38.000lm zijn conventionele lichtbronnen met een vermogen van 175W-1500W één op één te vervangen. Hiermee behaal je een hogere efficiëntie tot 150 Lumen per Watt.

Wat de varianten uit de Areamaster-serie gemeen hebben, is dat ze geen gebruik maken van een Ex d beschermingswijze. Hierdoor worden zowel de omvang als het gewicht van de armaturen enorm beperkt. Ook geldt voor beide varianten dat het aantal gebruikte componenten beperkt is en dat ze direct in het veld vervangbaar zijn. Dit zorgt weer voor een reductie in (onderhouds)kosten. Tot slot hebben alle varianten diverse opties op het gebied van CCT (kleur) en beschikken ze over secondairy optics.

Wat jou misschien ook wel is opgevallen: alle bovenstaande explosieveilige verlichtingsproducten betreffen led-varianten. Wellicht mis je de tl-varianten. Uiteraard hebben we deze ook in ons assortiment. Maar wat is nu precies het verschil tussen beiden? Dat hebben we voor je opgesomd in een whitepaper. Vraag hem vandaag nog aan en zorg voor verlichting binnen jouw organisatie of die van je klant.

Vraag het whitepaper hier aan

Orders en aanvragen sales@controlin.nl

keyboard_arrow_up Geef je mening