Holland Special Pumps

Recent is Controlin ingeschakeld voor een mooi project van Holland Special Pumps. Holland Special Pumps heeft voor een grote klant in de petrochemische industrie een brandblusinstallatie geleverd. Controlin heeft hierin geadviseerd welk type besturing het best passend is voor de dieselmotor.

Systeembeschrijving                                                                             

De brandblusinstallatie is een diesel aangedreven hydraulische power pack brandblus-set volgens de NFPA 20-eis. De hydrauliekpomp zorgt voor de aandrijving van de waterpomp met een druk van 240 bar. Deze waterpomp levert 600m3 per uur bij 13 bar. De luchtinlaat- en uitlaatkleppen worden bestuurd door de motorbesturing en tegelijkertijd wordt de standmelding van deze kleppen bewaakt. Een aantal sensoren, waaronder thermostaten en niveauschakelaars, zorgt voor de besturing van het hydraulische-olie-voorverwarmingselement.

Op advies van Controlin heeft Holland Special Pumps voor de besturing van de dieselmotor de ComAp ID-DCU Industrial motorcontroller ingezet. De ID-DCU motorbesturing beschikt over een CAN J1939 communicatie-interface die direct communiceert met het motormanagement (ECU) van de Caterpillar. De meetwaardes van het motormanagement, zoals smeeroliedruk, koelwatertemperatuur en brandstofverbruik, zijn eenvoudig af te lezen op deze ID-DCU. Daarnaast is er een remote display (ID-RD van ComAp) gekoppeld aan de besturing waarop dezelfde waardes worden weergegeven.

Omdat Holland Special Pumps goede ervaringen heeft met supportteam van Controlin, is het team ook dit keer bij het project betrokken. Holland Special Pumps heeft Controlin gevraagd te assisteren bij de programmering, engineering en een deel van het tekenwerk voor het systeem. Samen met Marco Kuiper van Holland Special Pumps is als laatste op locatie het inbedrijfstellen van de brandblusinstallatie uitgevoerd. De samenwerking tussen Holland Special Pumps en Controlin is naar volle tevredenheid verlopen en ook voor toekomstige projecten werken wij graag weer samen.

Gebruikte componenten:

  • 2 stuks ID-DCU Industrial dieselmotorbesturingen van het fabricaat ComAp
  • 2 stuks I-RD-CAN display van het fabricaat ComAp
  • 4 stuks ID-COM communicatiemodules van het fabricaat ComAp
  • 2 stuks IS-BIN 16/8 uitbreidingsmodules van het fabricaat ComAp
  • 4 stuks P20H van het fabricaat Lumel
  • 4 stuks CN-D acculaders van het fabricaat Aees
  • 2 stuks PVE bewakingsrelais van het fabricaat Crompton
  • 2 stuks P30U van het fabricaat Lumel

Orders en aanvragen sales@controlin.nl

keyboard_arrow_up Geef je mening