Een platform voor connectoren

De Hakuryu 10 is een boorplatform dat operationeel is in het Midden-Oosten. Het Japanse boorplatform, gebouwd in 2008, is van het type Jack Up. Inmiddels is de Hakuryu 10 een award voor het best presterende platform van het jaar 2015 verder, maar na ruim 10 jaar operationeel te zijn geweest op zee begint dit zijn tol te eisen.

De huidige connector units, waarop de waterpompen zijn aangesloten, zijn namelijk aan vervanging toe. Niet omdat ze ‘al ruim 10 jaar oud’ zijn, maar omdat ze gecorrodeerd zijn door de (weers)omstandigheden. Het feit dat in 2008 door de toenmalige leverancier is gekozen voor standaard connector units ligt hieraan ten grondslag. Om die reden zijn wij ditmaal ingeschakeld voor het vernieuwen ervan.

De proef doorstaan

Uiteraard blijft de huidige situatie, waarin de waterpompen zijn aangesloten op de connector units, intact. Wat wel veranderd is het type connector units. Het logische vraagstuk van de eindklant is namelijk connector units die langer meegaan. Om op die vraag in te spelen zijn connector units nodig die letterlijk en figuurlijk tegen een stootje kunnen. Ze worden namelijk volop blootgesteld aan temperatuurschommelingen, langdurige vibraties, regen, wind en zeewater. En omdat er in een industriële toepassing zoals een boorplatform nu eenmaal veiligheid ingebouwd moet zitten, hebben de connector units de beschikking over een mechanische vergrendeling en een fingertouch protection.

Boorplatform met een duurzame connectie

Ons advies was dan ook de zeewaterbestendige connector units uit de CUMI-serie van Rauscher & Stoecklin. Voor deze 400A connector units is geen zee te hoog aangezien de volledige behuizing gefabriceerd is van hoogwaardig RVS. We hebben deze mechanisch onderling vergrendelde connector units gecombineerd met connectoren uit de B-line serie van dezelfde fabrikant. Deze connectoren zijn bovendien voorzien van een extra corrosie beschermende coating laag.

De maatwerk connector units en connectoren zijn inmiddels geplaatst en de eindklant hoeft zich voorlopig geen zorgen te maken over het opnieuw moeten vervangen van de connector units.

Gebruikte componenten:

Orders en aanvragen sales@controlin.nl

keyboard_arrow_up Geef je mening