Power management voor een TSHD (video)

De huizen waarin we wonen. De kantoren waarin we werken. De wegen waarop we rijden. Het zijn een paar simpele, maar doeltreffende voorbeelden van alledaagse zaken waarbij zand als grondstof een essentiële rol speelt. Voor de winning van zand zijn speciale schepen nodig. Deze schepen worden ook wel zandzuigers, sleephopperzuigers of TSHD’s genoemd. Maar ook schepen kunnen niet zonder bepaalde (technische) zaken. Denk hierbij onder andere aan power management.

De TSHD Middelburg, met een lengte van 90 meter en een breedte van 14.50 meter, is een voorbeeld hiervan. De TSHD Middelburg was tot eind 2017 een casco dat 10 jaar had stilgelegen na een faillissement van de toenmalige eigenaar. Inmiddels is het schip, waarvan Van Ouwerkerk BV de huidige eigenaar is, echter omgebouwd van een groot stuk staal naar de multifunctionele sleephopperzuiger die het nu is.

Brede inzetbaarheid van de TSHD, mede dankzij power management

In de beginfase van het grootschalige (ombouw)project heeft de huidige eigenaar van het schip Hoogendijk Electric ingeschakeld. Dit om de elektrische installatie aan te leggen voor de TSHD Middelburg. Het vraagstuk van Van Ouwerkerk voor deze sleephopperzuiger was een brede inzetbaarheid op het gebied van meerdere disciplines.

Hoogendijk Electric schakelde op zijn beurt Controlin in voor ondersteuning bij de aanleg van de elektrische installatie. Kees Hoogendijk van het gelijknamige bedrijf zei hierover het volgende: ‘We hebben met Van Ouwerkerk gesproken over de invulling van het schip, wat het moest gaan doen en wat er voor vermogen in zou komen. Bleek dat we toch wel de mogelijkheid zagen om ook de hoofdmotor als energiebron te kunnen gaan gebruiken voor het elektriciteitsnet.’ Naar aanleiding van deze bevindingen besloot Hoogendijk contact op te nemen met Controlin voor een samenwerking op dit project.

Orders en aanvragen sales@controlin.nl

keyboard_arrow_up Geef je mening