Introductie energiemanagement 2.0

Een hoge energierekening en de verscherpte wet- en regelgeving op het gebied van energieverbruik. Deze factoren spelen een grote rol in de keuze van bedrijven om het totale energieverbruik van hun gebouw te gaan meten.

Meten is 1, maar monitoren is 2

Het is natuurlijk erg interessant om inzicht te hebben in de totale kilowatturen. Maar zou je niet liever willen zien hoe het totale energieverbruik is opgedeeld? Inzicht willen hebben op welke verbruikersposten er bespaard kan worden?

Energiemonitoring is wat ons betreft de oplossing. Een oplossing die de mogelijkheid biedt om energie te meten, maar ook te monitoren. Wij zijn daarom aan de slag gegaan met het ontwikkelen van een monitoring tool voor het verzamelen en direct visualiseren van alle data: de SKD-Byte.

“Binnen een bedrijf zou energiemonitoring een vast onderdeel moeten zijn van het takenpakket op het gebied van energiemanagement. Op lange termijn levert dit namelijk nieuwe inzichten en een positief rendement op.”

Objectgeoriënteerde configuratie

Alleen maar het totale energieverbruik van een gebouw meten is tegenwoordig niet meer genoeg. Je wilt immers toch gespecificeerd weten wat het verbruik van de verschillende afnemers van het gebouw is.

De SKD-Byte verzamelt door middel van Modbus RTU de data van alle gekoppelde meters. Dankzij een ingebouwde ethernetpoort worden de verzamelde data vervolgens direct door de SKD-Byte omgezet en gepresenteerd in een lokaal toegankelijk dashboard.

Deze door jou of Controlin ingerichte webapplicatie maakt het mogelijk om eenvoudig data per energiemeter uit te lezen. Verzamelde data worden maximaal 5 jaar bewaard op een USB-geheugenstick.

“De SKD-Byte maakt het mogelijk dat je slechts één component nodig hebt om tot wel 127 verschillende meters lokaal uit te lezen. Uiteraard is dit wel afhankelijk van de frequentie van het loggen van de data en de hoeveelheid parameters”

De eindgebruikersvoordelen op een rijtje

Het inrichten van het online dashboard is zeer eenvoudig dankzij de objectgeoriënteerde structuur van de SKD-Byte. Met een paar klikken heb je een energiemeter in de SKD-Byte geconfigureerd. Om het echter nog eenvoudiger voor je te maken, kun je er ook voor kiezen om het online dashboard door ons te laten inrichten. Welke optie je ook kiest, het is voor jou als gebruiker eigenlijk simpelweg plug, play & connect en je ervaart de volgende voordelen:

  • Eenvoudig – Apparaten verbinden met Modbus communicatie
  • Overzichtelijk – Gegevens inzichtelijk op de manier zoals jij dat wilt
  • Tijdbesparend – Gegevens gemakkelijk meetbaar
  • Zorgeloos – Data 5 jaar lokaal opslaan

Energiemonitoring als onderdeel van energiemanagement

De SKD-Byte is uitermate geschikt voor energiemonitoring, maar je kunt bij ons ook terecht voor en ander onderdeel van energiemanagement: energiemeting. Want zonder energiemeter(s) heb je natuurlijk niets aan de SKD-Byte. je hebt bij ons daarom de keuze uit een grote verscheidenheid aan kWh meters en poweranalysers. Energiemeters uit onze eigen SKD-serie, maar we hebben ook energiemeters van Crompton en Frer en andere slimme oplossingen voor het meten van elektrische grootheden.

Welke energiemeter je ook kiest; je kunt bij Controlin terecht voor het meten en monitoren van je energieverbruik.

“Dankzij onze totaaloplossing op het gebied van energiemanagement heb je naast inzicht ook controle over je energiehuishouding.”

Orders en aanvragen sales@controlin.nl

keyboard_arrow_up Geef je mening