In een Ex-omgeving tl of led toepassen?

Zowel op de consumentenmarkt als de bedrijvenmarkt speelt de vraag ‘In een Ex-omgeving tl of led toepassen?’ een steeds prominentere rol. Het gebruik van led-verlichting in plaats van tl-verlichting op de consumentenmarkt de laatste jaren flink toegenomen. Echter zien we een iets minder sterke stijging op de bedrijvenmarkt. Als we dan kijken naar diezelfde overgang in explosiegevaarlijke omgevingen, valt op dat het toepassen van led-verlichting nog niet zo aan de orde is.

Speelt de vraag ‘In een Ex-omgeving tl of led toepassen?’ dan niet in bijvoorbeeld de offshore? Het antwoord is voor ons gissen. Vanuit ons onderbuikgevoel denken we dat deze vraag zeker speelt, maar dat we het antwoord moeten vinden in zaken als het niet kennen van de verschillen tussen tl en led én de veronderstelling dat overgang van tl naar led een (te) dure kwestie is die bovendien niet snel terugverdiend gaat worden.

Om duidelijkheid te scheppen in de eventuele onduidelijkheden, schreven we een whitepaper met de toepasselijke naam ‘tl of led in een Ex-omgeving?’. Vraag hem hieronder aan en ontdek zodoende wat de verschillen tussen tl en led zijn.

Vraag het whitepaper hier aan

Orders en aanvragen sales@controlin.nl

keyboard_arrow_up Geef je mening