Hoe energiemanagement energiebesparing oplevert

Nog even snel de elektrische auto volladen voordat je vertrekt naar werk. De laptop, opgeladen en wel, op tijd aanzetten om gelijk klaar te zitten op het moment dat de online verkoop van dat ene niet te missen concert start. Voor het slapen gaan je mobiele telefoon aan de oplader leggen zodat je de volgende dag ‘gewoon’ bereikbaar bent. Eigenlijk is het niet eens zo gek dat een Nederlander vaak de bijnaam ‘gewoontedier’ krijgt.

Dagelijks steken we met zijn allen enorm veel energie in dergelijke zaken. Zaken waarbij we, zoals het een gewoontedier betaamt, er allemaal maar klakkeloos van uitgaan dat ze oneindig beschikbaar zijn. Waar echter aan voorbijgegaan wordt, is de letterlijke energie die nodig is om al die apparaten te laten werken. We gebruiken energie dan ook maar wat graag. Echter wel zonder te beseffen wat het vraagt van het milieu en vooral zonder te kijken naar waar we kunnen besparen op energie.

Onze marketeer Richard schreef een blog waarin aan bod komt waar energie vandaan komt, waarom energiebesparing op dit moment zo’n hot-topic is voor zowel de Nederlandse regering als het Nederlandse bedrijfsleven én hoe je met behulp van energiemanagement een flinke energiebesparing kunt realiseren.

Orders en aanvragen sales@controlin.nl

keyboard_arrow_up Geef je mening