Elektriciteit opwekken met een gasgenerator (WKK)

Elektriciteit opwekken kan is mogelijk allerlei manieren. Opwekken met behulp van kolen, stookolie en gas zijn de iets klassiekere varianten. Vandaag de dag wordt steeds vaker gebruik gemaakt van bronnen als water, wind en zon. Wat de energiebron ook is; er is vaak een generator nodig voor het opwekken van de energie naar elektriciteit. Onze productmanager Andy heeft zich verdiept in het opwekken van elektriciteit met gas als energiebron. Op basis van dit onderzoek adviseert hij een totaaloplossing voor het besturen, beveiligen en (op afstand) monitoren van een gasgenerator speciaal gericht op warmtekrachtkoppeling (WKK).

Pole position op de grid

Voor het besturen van een WKK wil je natuurlijk het beste, oftewel, de InteliSys Gas. Deze industriële kwaliteitscontroller beschermt de motor en de generator op basis van setpoints die je zelf instelt.

De InteliSys Gas is voorzien van netcodes (grid codes) die voldoen aan de nieuwste eisen in geval van net parallel draaien. Deze netcodes eisen dat de WKK (of NSA) besturing in plaats van afschakelen bij een lage of een hoge frequentie, het net volgt in frequentie (het vermogen dient respectievelijk verhoogd dan wel verlaagd te worden).

Dankzij deze functionaliteit in combinatie met de ingebouwde PLC is de InteliSys Gas eenvoudig toepasbaar op elk type WKK.

Overigens zijn de netcodes op dit moment voornamelijk bedoeld voor Duitsland, Engeland en -in minder mate- België, maar Nederland gaat ook te maken krijgen met de strengere eisen. Controlin is voorbereid op deze strengere regelgeving. Jij ook?

‘Dankzij de plug & play-ondersteuning verbindt je de InteliSys Gas eenvoudig via RS485, CAN of ethernet met een bedieningspaneel uit de InteliVision-serie.’
Een quote van onze R&D’er Ismael.

Degelijke bediening van de gasgenerator

De robuuste InteliVision 12Touch is een industrieel bedieningspaneel dat intelligent samenwerkt met bijvoorbeeld de InteliSys Gas. Deze samenwerking maakt niet alleen mogelijk dat de WKK elektriciteit opgewekt; er vindt ook gelijk besturing en visualisatie van de WKK plaats.

Dankzij de plug & play-ondersteuning verschijnen diverse modi van de gasgenerator binnen no-time op het grote touchscreen. Dat de InteliVision 12Touch een degelijke display is, bewijzen de volgende eigenschappen:

  • Chemisch versterkte glas (8 keer zo sterk als normaal glas)
  • Front IP65 beschermingsgraad
  • Vele communicatiemogelijkheden

‘Wie dus de controle wilt behouden over een gasgenerator kan direct aan de slag met de InteliSys Gas en de InteliVision 12Touch van ComAp’, aldus marketeer Kimberley.

Orders en aanvragen sales@controlin.nl

keyboard_arrow_up Geef je mening