Aansluiten op het grid

Aansluiten op het grid met de nieuwste Grid Codes

Europa wil iedereen de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van elektriciteit garanderen. Daarom zijn op Europees niveau nieuwe afspraken vastgelegd in nieuwe netcodes, oftewel Grid Codes. Voor alle faciliteiten die zijn aangesloten op het openbare elektriciteitsnet gelden vanaf eind 2019 zodoende verscherpte regels.

Europa heeft dus nieuwe Grid Codes, maar landen mogen zelf bepalen hoe streng zij de regels toepassen. Op dit moment gelden in Duitsland (VDE-norm: een paar milliseconden aan het grid is gekoppeld) en het Verenigd Koninkrijk (G99-norm: voor meer dan 5 minuten per maand) al strengere regels. In Nederland gelden de regels in veel mindere mate en is de impact momenteel zodoende nog erg klein.

Grip op grid

In samenwerking met onze partner ComAp hebben we in een vroeg stadium al geanticipeerd op de komst van de nieuwe Grid Codes. Samen zijn we uitvoerig gaan onderzoeken, ontwikkelen en testen en zijn we zodoende al enige tijd voorbereid op de verscherpte regelgeving. Als gevolg daarvan hebben we de volgende generatorcontrollers voorzien van extra setpoins, welke benodigd zijn om aan de eisen te voldoen:

Wij zijn dus klaargestoomd voor de nieuwste regels. Jij ook? Zo niet, of in geval van vragen over dit onderwerp, staan we graag voor je klaar voor advies en/of ondersteuning.

Orders en aanvragen sales@controlin.nl

keyboard_arrow_up Geef je mening