Meten is weten

Dankzij energiemanagement heb je inzicht in het energieverbruik van je elektrotechnische installatie. Bij het inzichtelijk maken van het energieverbruik is een kWh meter essentieel. Kortom, zonder kWh meter geen energiemanagement. En voor wie het energieverbruik snel wil meten is een ethernet kabel onderdeel van de oplossing.

Plug & play en verbindt direct dankzij een ethernet kabel
Een belangrijke factor bij de keuzebepaling van een kWh meter is de communicatie. Op het gebied van communicatieprotocol zit bij eindgebruikers de keuze voor puls, Modbus RTU of M-Bus al behoorlijk ingebakken. Voor de nieuwste variant, communicatie via Modbus TCP, geldt dit echter niet. En dat is zonde, want dankzij deze optie kan er via ethernet direct worden aangesloten op bestaande netwerken.

Een quote van onze marketeer Richard: “Kiezen voor een kWh meter met ethernet communicatie scheelt, mede dankzij jouzelf, bekabeling en aansluittijd. Want zeg nou zelf; je hebt de ethernet kabel toch al liggen…”

005, 080; it’s all-in the number
Vervolgens is de keuze aan jou. Ga je voor een kWh meter die kan worden aangesloten door middel van een stroomtransformator? Of kies je voor een kWh meter met een directe aansluiting? Om je keuze wat makkelijker te maken heeft onze productmanager Andy onderstaande opties voor je uitgefilterd. Hij heeft zich daarbij ook gelijk verdiept in stroomtransformatoren voor het geval dat je kiest voor een kWh meter met indirecte aansluiting. Kort samengevat zijn dit zijn adviezen:

C70QTL005E4CAD
• Modbus TCP
• Indirecte aansluiting
(1A of 5A)

C70QTL080E4CAD
• Modbus TCP
• Directe aansluiting (80A)

Stroomtransformatoren
• Hoge nauwkeurigheid (klasse 0,2s)
• Ingebouwde DIN-railmontage

Snel inzicht in energieverbruik? Een kWh meter met ethernet is de oplossing. Aansluiten op de ethernet kabel en bespaar tijd en kosten in energiemanagement.

Orders en aanvragen sales@controlin.nl

keyboard_arrow_up Geef je mening