MTU Benelux volgt ComAp-training

Afgelopen week hadden wij een aantal medewerkers van MTU Benelux over de vloer voor een pittige training. Maar liefst 7 man waren naar ons kantoor in Ridderkerk gekomen om de volgende training te volgen: ‘ComAp advanced training – High-End controllers’.

 

De medewerkers van MTU Benelux zaten met steeds meer vragen over de diverse installaties met ComAp-componenten die in onderhoud zijn bij het bedrijf. Dit was voor MTU aanleiding om contact op te nemen met Controlin over cursus-mogelijkheden. Specifieke wens: een cursus die bedoeld is om de kennis van monteurs en automation engineers over ComAp-componenten te vergroten. Uiteraard was dit geen probleem; het trainingsprogramma van Controlin is zeer divers.

ComAp advanced training – High-End controllers
Op 2 februari j.l. was het dan zover voor MTU Benelux: de trainingsdag in de testruimte met testpanelen bij Controlin. Om 08.30 werd door Wim, onze coördinator trainingen, het startsein gegeven voor de training. Er werd gestart met het inventariseren van de wensen van deelnemers, met de bedoeling de cursus een interactief karakter te geven. Niet zo’n strak omlijnde cursus, maar één die klant-specifiek is. Het persoonlijke doel van Wim was om de cursisten aan het einde van de dag zoveel mogelijk kennisbagage mee te geven die ze in de praktijk kunnen toepassen.

Na de inventarisatie ging het ochtendprogramma van start en zijn de volgende items aan de orde gekomen:

 • Gebruik van de verschillende softwareversies
 • Het op afstand verbinding maken met controllers
 • Configureren van bestaande archieven
 • J-1939 verbinding met motoren
 • Adressering van additionele I/O-modules
 • Declaratie van I/O
 • Papieren rapportage van instellingen en configuratie

Op een lege maag kan de concentratie nog wel eens afzwakken. Het drukke ochtendprogramma werd daarom afgesloten met een uitgebreide lunch.

Het middagprogramma was als volgt:

 • Verklaring van F1 help files
 • Uitdiepen en aanmaken van Forced Values en Forced Blocks
 • Lay-outs van InteliVision-schermen
 • Brainstormen over Variabel Speed/Micro Grid
 • Beantwoorden van, tijdens de cursus opgekomen, vragen

Aan het einde van de dag werd de laatste vraag door Wim beantwoordt en kon er onder het genot van een heerlijk en welverdiend drankje teruggeblikt worden op de trainingsdag.

Meer weten over de trainingsmogelijkheden?

Orders en aanvragen sales@controlin.nl

keyboard_arrow_up Geef je mening